Recent Werk

Illustraties ecoline op papier.

boek vrienden maken

“Vrienden maken”. Geschreven door Daphne Deckers met illustraties van Joey Holthaus.

Vrienden maken is een verhaal voor alle leeftijden over de kracht en de magie van vriendschap. Verkrijgbaar bij de boekhandel en online o.a. via BOL.COM

Wanneer Lev en Levi elkaar tegenkomen, vertelt Levi dat hij vrienden zoekt. Maar waar kun je die vinden? Samen besluiten ze vrienden te gaan maken. Van zand en van bladeren, van takken en van steen. Maar de een spoelt weg en de ander waait weg,
waardoor Lev en Levi moeten nadenken over de vraag: wat ís een vriend eigenlijk?
Hoe wordt een vriendschap sterk genoeg en behoudt hij ook zijn warme hart? Vrienden maken is een bijzonder verhaal over de kracht van vriendschap.
Met dit inspirerende cadeauboek laat Daphne Deckers zich van een andere kant zien. Ze brengt op een mooie manier een ode aan de vriendschap. Illustrator Joey Holthaus wekt de wereld van Lev en Levi op krachtige en gevoelige wijze tot leven.

• Prachtig verhaal met diepere betekenis
• Voorzien van meer dan 60 unieke illustraties
• Inspirerend cadeauboek voor jong en oud over universeel thema
• Voor de lezers van Grote Panda & Kleine Draak
• Mooie uitgave: gebonden met linnen rug en goudfolie!

boek vrienden maken

Circulair Interieur Design

HAUS OF JOEY houdt zich bezig met het ontwerpen van circulaire interieurs. Doel is om zo zoveel mogelijk materiaal her te gebruiken en zo min mogelijk afval te produceren.

Stel je neemt een pand over, dan neem je vaak ook het oude interieur over. HAUS OF JOEY zorgt er dan voor dat zoveel mogelijk bestaande spullen worden meegenomen in de nieuwe inrichting.

Bekijk dit project

Padelclub in  Bleiswijk

Joey’s Werkwijze

We bekijken de voorraad in de huidige situatie, bepalen welke identiteit je wilt gaan uitstralen en ik gebruik mijn creativiteit om zoveel mogelijk mee te nemen in dit circulaire ontwerp proces. Vaak zie ik overal wel iets nieuws in: je kunt heel simpel al een (deel van een) tafel of stoel verven in een nieuwe kleur, maar je kunt ook bijvoorbeeld van een oude houten kapstok kleine tafeltjes maken met oude versleten dienbladen, of ik zie in oude houten tafelonderstellen in mijn hoofd een prachtige roomdivider onstaan. En ga zo maar door.

 

Mijn liefde voor het zoeken naar vintage vondsten bij de kringloop, op Marktplaats of op rommelmarkten draagt zeker bij aan mijn werkwijze. Ik verzamel veel, en weet dan gelijk hoe ik de items kan stylen in een bepaalde inrichting. Dit neem ik ook mee in al mijn (concept) ontwerpen voor klanten. Omdat ik makkelijk illustreer, kan ik door middel van verschillende moodboards en uitgewerkte concepten goed laten zien wat de uitstraling gaat worden van een ruimte. De klant weet dan precies welke richting we op gaan, en ik zorg er zoveel mogelijk voor dat we dat concept-ontwerp realiseren.

Vaak ontstaat er tijdens het opknappen van ruimtes toch nieuwe creatieve ideeën, en na overleg met de klant kijk ik dan of we iets moeten aanpassen aan het eerste ontwerp. Alles gaat altijd in goed overleg, en ik laat eerst in een schetsconcept zien hoe iets gaat worden. Ik heb daarnaast jaren ervaring in het stylen van etalages, winkels, woningen en andere ruimtes, en samen met mijn interieur ontwerpen ontstaan zo de mooiste en fijnste plekken waar je graag wil zijn. Ik houd in ieder geval altijd van een warme huiselijke sfeer, vol vintage en groen in een moderne setting van deze tijd.

Interieur & Illustraties

Joey Holthaus drawing mural art

Mural Art

Joey holthaus window illustration

Window Art

Joey Holthaus

Art

Zakelijke projecten

De afgelopen jaren heb ik een aantal mooie circulaire interieur opdrachten mogen ontwerpen en realiseren voor verschillende grote klanten. In China heb ik bijvoorbeeld vele ruimtes circulair mogen veranderen voor een leverancier in luxe (zijde) kunstbloemen, waarbij ik ook rekening moest houden met het hergebruiken van hun oude voorraad artikelen. In Arnhem mocht ik het gehele interieur verzorgen voor restaurant FoodVia: doordat dit restaurant werkt met een verrassingsmenu en je dus eet ‘wat de pot schaft’ voorkomt het restaurant voedsel voorspilling. En afgelopen jaar mocht ik als kers op de taart in Bleiswijk meerdere ruimtes veranderen naar nieuwe concepten met een natuurlijke uitstraling. Deze klant had een groot sportcomplex overgenomen inclusief het oude interieur, en vond het zonde om alle oude meubels weg te gooien. De mooiste eerste reactie van deze klant was dat hij geraakt was door mijn moodboards en concepten. Ik had vooral zijn eigen mooie wereldse opvattingen toegepast in al mijn concepten. Door dat samen te voegen met het hergebruik van vele oude items en het toepassen van veel groen kon ik de juiste uitstraling creëeren voor zijn bedrijfsruimtes.

Food Via Mural Art by Joey Holthaus

Particuliere projecten

Naast grote zakelijke projecten doe ik ook ontwerp projecten voor particulieren. Dat kan een kamer zijn, of juist de gehele woning. Hierbij combineer ik het oude interieur met nieuw vintage, wat vaak mooi en tijdloos design blijkt in een ruimte. Ik merk dat kleine creatieve wijzigingen in een woning al zoveel doen voor de bewoner. Ik houd ook altijd contact met mijn klanten, om te horen of de belevenis nog steeds goed is na een aantal weken/ maanden.

Mural Art Childrens Room Haus Of Joey Joey Holthaus

Missie, Visie & Focus

Ik ben sinds 2011 als freelance duizendpoot werkzaam, en geniet elke dag van al mijn afwisselende klussen. Het ene moment maak ik een meterslange raamillustatie om het bestaan van Focus Filmtheater te vieren, het andere moment mag ik de muren van kinderkamers in verschillende stijlen veranderen. De afgelopen jaren heb ik zoveel mooie projecten mogen afronden, en het eind is nog lang niet in zicht. Mijn focus de komende jaren zal het ontwerpen van circulair interieur zijn. Ook wil ik in al mijn eigen kunstwerken en andere projecten hergebruik stimuleren.

Contact

Ga je binnenkort een ruimte overnemen?
Of is het tijd voor een verandering van sfeer?
Neem dan contact met mij op via info@hausofjoey.com voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.